​ Frederiksværksgade 8, 1. th, 3400 Hillerød / Torvet 11, 1. sal, 330​0 Frederiksværk​ 

Hovedpine​

Hovedpine er meget hyppig. Faktisk så hyppig at mere end én ud af tre voksne danskere har søgt hjælp for at lindre eller komme af med den. 

Der findes forskellige hovedpinetyper, og de karakteriseres bl.a. efter hvor smerten befinder sig. De mest normale typer er spændingshovedpine, migræne og nakkehovedpine. Videnskabelige undersøgelser har påvist at kiropraktik er enddog meget effektivt mod spændings og nakkehovedpiner, ligesom det kan hjælpe på mange af de blandingshovedpiner som migræne er en del af.

 

Hovedpine er et af de mest almindelige smertesyndromer hos børn. Når et barn lider af tilbagevendende hovedpine, påvirker det barnets skolegang og fritid. Både i form af nedsat velbefindende, sygefravær og udeblivelse fra sociale aktiviteter. Børn lider af de samme typer hovedpine som voksne.

​Læs mere her...

 

Svimmelhed

Svimmelhed kan opstå pga. ændret funktion i balanceorganet i det indre øre, ved problemer med synet eller ved dysfunktion i led og muskler typisk fra nakken.

Det er specielt vigtigt når man har med svimmelhed at gøre, at behandleren laver en grundig undersøgelse, for at udelukke mere alvorlig sygdom.  

Behandlingen for svimmelhed kan strække sig fra at repositionere en løs øresten, over helt almindelige kiropraktiske håndgreb, og til avanceret neurologisk genoptræning af mindre aktive områder af hjernens styring af balanceorganer ellers synscenter.

Vi har specialister, der dækker alle disse områder.

Læs mere her...

Skuldersmerter

Smerter fra skulderen kan opstå akut, f.eks. efter et fald og/eller ved overbelastning af skulderen. Ved akut opstående​ smerter, er det vigtigt først at finde ud af årsagen. Der kan være en skade på en af skulderens mange dele eller smerterne kan komme fra andre områder af kroppen, f.eks. fra nakken eller brystryggen.

Korrekt diagnostik af problemer i skulderen kan være meget komplekst.

I klinikken har vi specialuddannede kiropraktorer, der kan undersøge, diagnosticere og behandle de fleste skulderproblemer.

Hvis undersøgelsen viser at der er tale om en fysisk skulderskade, som kræver yderligere udredning, kommunikerer vi med din læge for at få dig sendt effektivt og hurtigt videre i behandlersystemet.

Læs mere her...

Nakkesmerter

​Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag lokaliseret i området fra øverste del af skulderpartiet og til undersiden af kraniekanten. Det er meget almindeligt at have nakkesmerter. Undersøgelser har vist, at en ud af ti voksne danskere oplever smerter i nakke-/skulderområdet på en almindelig dag. I løbet af et helt liv vil ca. halvdelen opleve at have smerter i nakke-/skulderområdet.

 

Piskesmældskade

​Symptomerne efter en piskesmældsskade opstår typisk efter en trafikulykke, hvor man er blevet påkørt bagfra. Et piskesmæld kan også opstå på anden vis, hvor nakken har været udsat for en tilsvarende påvirkning.

Det kan være fald på cykle, fra hest eller bare fald på is eller anden hård flade. Vi har ligeledes set en del tilfælde af patinter med piskesmældslignende symptomer efter at have slået hovedet op i f.eks. bagsmækken af bilen.

Brystsmerter

​Brystsmerter fra muskler og led, kan nogen gange opleves som hjerteproblemer (angina pectoris). Heldigvis er der dog ofte en ukompliceret og ufarlig forklaring, som diagnosticeres ved en grundig undersøgelse.

Et videnskabeligt studie fra Fyn, viste at 20 procent af alle patienter på hjerteafdelingen ikke havde noget hjerteproblem, men "bare" smerter led i rygsøjlen, ribben eller muskulatur

Hvis du har brystsmerter, og er det mindste i tvivl, skal du altid akut søge læge.

 

Hvis du derimod er sikker på at der ikke er tale om hjerteproblemer, kan kiropraktoren vurdere om smerterne kan stamme fra led og/eller muskler.

Læs mere her...

BRYSTRYGSMERTER

Symptomerne ’smerter fra brystryggen’ kan opleves meget forskelligt. For eksempel kan det hos nogle føles som om noget er i klemme i ryggen eller noget stikker i ryggen. Andre føler, at noget gør ondt i ryggen. Man kan også føle det, som om der er noget, der spænder eller gør ondt under skulderbladene eller, som der er noget, der trækker om eller mærkes på forsiden af brystkassen. Endelig kan smerterne også føles som en ’pressen’ for brystet.

De fleste smerter fra brystryggen er ganske ufarlige, og kiropraktoren er specialuddannet til at diagnosticere mange af de tilstande, der kræver yderligere udredning hos speciallæge eller hospital.

Typisk skyldes smerterne at der er led mellem ryghvirvlerne eller fra ribben der ikke bevæger sig ordenligt. Kiropraktoren undersøger ligeledes om der er problemer fra andre steder af kroppen, som kan være skyld i at et led ikke bevæger sig optimalt.

Kiropraktorens manuelle teknikker er meget effektive til at løse problemer fra disse led.

Læs mere her...

ALBUESMERTER

​Smerter i eller i området omkring albuen opstår almindeligvis på ydersiden (tennisalbue) eller på indersiden (golfalbue) af albuen og mærkes typisk, når du skal holde fast i noget, løfte eller i det hele taget bruge dine hænder.

 

Typisk er der tale om overbelastning eller fejlbelastning som årsag til de to smertesyndromer.

 

Behandlingen kan foregå med anvendelse af forskellige behandlingsteknikker. Typisk i form af aflastning, manipulationsbehandling, akupunktur, tværfibermassage, strækbehandling, cryroterapi (is), og øvelsesterapi.

 

Både vores kiropraktorer, fysioterapeut og massør, har bred erfaring med denne form for behandling.

Læs mere her...

Diskusprolaps

​Operation kan ofte undgås, hvis diskusprolaps konstateres hurtigt og håndteres rigtigt. Ondt i ryggen med smerter, der stråler ned bag i benet, kan skyldes diskusprolaps. Det er vigtigt, at du bliver undersøgt hurtigt og grundigt, så den rigtige diagnose kan blive stillet. På den måde kan sygdomsforløbet blive kortere og langt de fleste kommer sig uden operation.

Siden 2014 har håndtering af diskusprolaps været lagt i "Prolapspakken", som varetages af kiropraktorerne. Der er væsentligt forhøjede tilskud til alle, som kiropraktoren eller lægen visiterer til denne pakke.

 

Kiropraktoren er tovholder for den enkelte patient, og sørger at monitorere, behandle og følge denne gennem hele forløbet, således at der hele tiden er fuld tryghed omkring sygdomsforløbet. 

Læs mere her...

Lændesmerter

Lændesmerter kan defineres som smerter i området, der strækker sig fra det nederste ribben til overgangen mellem balle og lår. Smerter i lænden er den hyppigste form for smerter fra muskler og led, og er så almindelige, at godt halvdelen af alle voksne vil opleve at have lændesmerter i løbet af et år,

 

”Hold i ryggen”, ”en nerve i klemme” og ”låsning i lænden” er nogle af de mange betegnelser, der bruges om smerter i ryggen, der kommer pludseligt. Smerterne kan være så voldsomme, at de gør dig stort set ude af stand til at bevæge ryggen. Hold i ryggen kan i nogle tilfælde også give smerter, der mærkes og nærmest stråler ud i benene

Kiropraktoren ser 18 gange så mange rygpatienter som den praktiserende læge. Det vil sige at på bare 2 år ser kiropraktoren lige så mange patienter som den praktiserende læge ser på et helt arbejdsliv.

 

Kiropraktoren er meget kompetent til at diagnosticere og behandle langt de fleste problemer i lænderyggen (og resten af ryggen). Det er blandt vores absolutte spidskompetencer, og vi har mange forskellige undersøgelsesmuligheder og behandlingsteknikker til vores rådighed.

 

I samarbejde med vores fysioterapeut, kan vi planlægge optimale tværfaglige behandlingsforløb med fokus på at genvinde fri bevægelse og reducere risikoen for tilbagefald.

Læs mere her...

Rygsmerter

Hos Kiropraktor3400 og Kiropraktor 3300 er vi specialister i behandling af rygsmerter.

Vi ser patienter i alle aldre og med både langvarige og akutte problemstillinger. ​​

Ud over effektiv manuel behandling tilbyder vi fra januar 2020 GLA:D ryg træning hos Kiropraktor3400.

Du kan læse mere om rygsmerter i artiklerne under linket

Hoftesmerter

​Smerter, der er relateret til hofteleddet dækker over et relativt stort område og er ikke så nemme at afgrænse som f.eks. smerter i knæet eller albuen. Det skyldes, at leddet er omgivet af lysken, de store muskelgrupper i balden, bækkenets muskler på siden og lårets øverste muskler på forsiden. Desuden passerer rigtig mange nerver forbi hofteleddet. Smerter i lysken, smerter på forsiden af låret, i balden, på ydersiden af hoften og låret, eller endda smerter ved knæet, kan stamme fra hofteleddet, men de kan også stamme fra lænden, bækkenet eller de indre organer i maveregionen eller bækkenet.

Mange "hoftesmerter" stamme faktisk ikke fra hoften, og generne skal derfor behandles efter det samlede symptombillede.

Kiropraktoren og fysioterapeuten har i fællesskab redskaber til at diagnosticere og behandle de fleste af disse smerter.

Ved vedvarende gener eller mistanke om anden årsag til smerterne kan man overveje at foretage en røntgenundersøgelse. På klinikken i Hillerød har vi nyt digital røntgen til rådighed, således at du kan få svar med det samme.

Læs mere her...

 

BEN OG Iskiassmerter

​"Iskias" bruges i daglig tale som en fællesbetegnelse for smerter i ballen og/eller benet. Tidligere var man af den opfattelse, at smerter i benet opstod på grund af irritation af iskiasnerven et eller andet sted i dens forløb. Iskiasnerven er nemlig en stor nerve, der ligger på bagsiden af hvert ben.

Dette er dog sjældent tilfældet, og smerterne i balden eller benet kan komme fra mange forskellige steder.

Typisk differentierer man mellem smerter der stopper over knæet, og smerter der går under knæet.

De smerter der stopper over knæet, er oftest såkaldte refererede smerter som stammer fra ledproblemer i lænd, bækken, hofter eller knæ.

Hvis smerterne strækker sig under knæet, kan det i mange tilfælde være tale om nerverodspåvirkning som følge af f.eks. diskusprolaps.

Diagnosen stilles bl.a. ved en grundig undersøgelse foretaget af kiropraktoren.

Læs mere her...

Bækkensmerter

​Mange opfatter med rette bækkensmerter som ondt i lænderyggen. Dette er naturligt, da det smertemæssigt er meget svært at differentiere mellem de to forskellige typer.

Det er vores opfattelse, at problemer i bækkenet  er involveret i langt over halvdelen af alle lænderygproblemer.

Derfor er det tankevækkende, at der ikke bliver undervist i problematikken med skæve bækkener på lægeuddannelsen, hvorfor det virker som der ikke ret mange læger der er opmærksomme på denne omfattende problemstilling.

Vi er meget fokuserede på disse bækkenproblematikker, og arbejder målrettet for at løse dem.

​​

Læs mere her...

Knæproblemer

​Smerter i knæet opleves af mange mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv. Smerterne kan variere lige fra forbigående overbelastninger og forstrækninger til skader som kræver længere genoptræningsforløb, operation eller i yderste konsekvens udskiftning af knæleddet. Hvis du har haft smerter i et knæ over en længere periode, uden kendt grund, vil det være hensigtsmæssigt at blive undersøgt. Dette gælder også hvis du har haft smerter efter en skade eller overbelastning, og smerterne ikke gradvist aftager. På den måde kan du få klarhed over, hvor smerten kommer fra, og om der kan, eller skal gøres noget for at blive smertefri og fuldt funktionsdygtig igen. Måske skal årsagen slet ikke findes i selve knæet, men i fx ankel, fod eller hofteled.

Hos os får du en grundig undersøgelse af knæet. Vi kan diagnosticere om dine smerter kommer fra korsbånd, sideledbånd, menisker, ledkapsel, slidgigt eller anden bruskirritation.

Ved længerevarende gener eller mistanke om anden årsag til smerterne, kan vi på klinikken i Hillerød foretage røntgenundersøgelse, således at du har svar med det samme.

Er knæsmerterne forårsaget af problemer andre steder i kroppen (f.eks. fra foden, anklen eller hoften), tager vi selvfølgelig højde for dette i den samlede undersøgelse og behandling. 

Læs mere her...  

Fod og ankel smerter

​Langt de fleste mennesker oplever flere gange i livet at få ondt i underben, ankel eller foden. De fleste smerter er ganske ufarlige, og nogen går over af sig selv, mens andre smerter bør undersøges og behandles.  

Både når smerten er som følge af en traumatisk skade, eller på grund af længerevarende overbelastning, er det vores erfaring at fejlstilling i de enkelte led er årsag til enten smerten eller overbelastningen.

Kiropraktoren er specialuddannet til at finde og behandle disse fejlstillinger.

Diagnosen "nedsunken forfod" eller "hælspore" kan i mange tilfælde​ effektivt behandles særdeles effektivt med kiropraktiske håndgreb efterfulgt af fysioterapeutisk træning. Herved undgår mange at skulle bruge specielle formstøbte indlægssåler eller dyrt og besværligt ortopædisk fodtøj. Vi har her på klinikken specialister der har exceptionelt gode resultater med denne form for behandling. 

Læs mere her...

Sportsskader

Slidgigt

Tekst kommer snart :-)​

Graviditet

​Tekst kommer snart :-)

Børn og spædbørn

​Børns anatomi og sygdomme adskiller sig fra voksnes og det er derfor særligt vigtigt at kiropraktoren har special-kendskab til, hvordan et barn undersøges og behandles. ​ Hos Kiropraktor3400 og Kiropraktor3400 har vi specialiseret os i behandling af børn.

FREDERIKSVÆRKSGADE 8, ​3400 HILLERØD

​Telefontider:

​​MANDAG:

08.00 - 17.00

TIRSDAG:​

0​8.00 - 16.00

ONSDAG:

0​8.00 - 16.00

TORSDAG:

0​8.00 - 16.00

FREDAG:

0​8.00 - 14.00

Konsultationstider:​

​​MANDAG:

08.00 - 18.00

TIRSDAG:​

0​8.00 - 16.00

ONSDAG:

0​8.00 - 17.30

TORSDAG:

0​8.00 - 17.00

FREDAG:

0​8.00 - 17.00

TORVET 11, ​3300 FREDERIKSVÆRK

Telefontider:​

​​MANDAG:

08.00 - 17.00

TIRSDAG:​

0​8.00 - 16.00

ONSDAG:

0​8.00 - 16.00

TORSDAG:

0​8.00 - 16.00

FREDAG:

​08.00 - 14.00

Konsultationstider:​

​​MANDAG:

08.00 - 15.00

TIRSDAG:​

0​8.00 - 17.30

ONSDAG:

0​8.00 - 16.00

TORSDAG:

0​8.00 - 17.30

FREDAG:

​08.00 - 15.00